Τι είναι το Bonus Malus;

Το bonus malus είναι ένα σύστημα που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρίες για να επιβραβεύουν τους οδηγούς που δεν κάνουν ζημίες, δίνοντας τους εκπτώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και αντίστοιχα να επιβαρύνουν τους οδηγούς που κάνουν συχνές ζημίες. 

Η πρώτη κατηγορία του bonus malus είναι η κατηγορία με αριθμό 10 και κάθε κατηγορία χαμηλότερη από αυτή δίνει κάποιες εκπτώσεις που κυμαίνονται συνήθως από 4% μέχρι 8% ανάλογα με την εταιρία. Το χαμηλότερο bonus malus που υπάρχει πλέον είναι το 1 αν και πολλές εταιρίες έχουν το 2 ή το 3 παρέχοντας όμως ουσιαστικά την ίδια ή και μεγαλύτερη έκπτωση. Σε περίπτωση ζημιάς ο οδηγός που ευθύνεται για το ατύχημα επιβαρύνεται με 2 κατηγορίες και πληρώνει αυξημένο ασφάλιστρο στην επόμενη επέτειο του συμβολαίου. Το bonus malus μπορεί να αυξηθεί μέχρι το 20 θεωρητικά αν κάποιος κάνει συχνές ζημίες. Το bonus malus δεν αυξάνεται αν υπάρχει στο συμβόλαιο η κάλυψη "προστασία bonus malus" οπότε ουσιαστικά προστατεύεται η έκπτωση που έχετε λόγω μη ζημιάς ακόμη και αν προκαλέσετε ατύχημα.

Οι χρήστες που βρήκαν το άρθρο, έψαχναν για:

3μηνη ασφαλεια αυτοκινητου,bonus malus,3μηνη ασφαλεια μοτοσυκλετας,φτηνές ασφάλειες μοτο,ασφαλεια αυτοκινητου bonus malus,τι ειναι η προστασια bonus malus,προστασια bonus malus,ασφαλειες μοτο τιμες,bonus-malus 03,anytime bonus malus.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκιμάσατε μια υπηρεσία; Αφήστε ένα σχόλιο και μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους υπόλοιπους επισκέπτες!