Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα;

Ανασφάλιστο όχημα θεωρείται το όχημα που κινείται στους δρόμους χωρίς να έχει την προβλεπόμενη κάλυψη  προς τρίτους για τυχόν σωματικές βλάβες η υλικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει.


Πώς πρέπει να αντιδράσουμε, αν εμπλακούμε σε ατύχημα με τέτοιο όχημα;
 
- Καλούμε την τροχαία ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος.
- Ειδοποιούμε τον ασφαλιστή μας ή την ασφαλιστική μας εταιρεία.
- Δείτε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, σας καλύπτει για τυχόν ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Αν σας καλύπτει είναι μεγάλη ευκολία για εσάς γιατί αναλαμβάνει η εταιρεία σας μέσω του ασφαλιστή σας όλα τα διαδικαστικά ώστε να αποζημιωθείτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
- Αν δεν σας καλύπτει η ασφαλιστική σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνοι σας στο Επικουρικό Κεφάλαιο (Υπατίας 5, 10557 – Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-33.27.400). Αν έχετε την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα γλιτώνετε από περιττή ταλαιπωρία και ενδεχομένως να αποζημιωθείτε σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν την συγκεκριμένη κάλυψη δωρεάν στους πελάτες τους.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι το Επικουρικό Κεφάλαιο που θα στραφεί νομικά κατά του οδηγού και του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος που ενεπλάκη στο ατύχημα, για να πάρει ολόκληρο το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει στον ζημιωθέντα. Εννοείται ότι το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο των προστίμων που θα κληθείτε να πληρώσετε έτσι κι αλλιώς αν οδηγείτε ή είστε ιδιοκτήτης ή κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος.


 
Οι χρήστες που βρήκαν το άρθρο, έψαχναν για:
ασφαλειες online,διαφημιση για ασφαλειες,asfaleies online,oto marin,auto marin ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,asfaliwn ygeias,μεταβίβαση αυτοκινήτου στην automarine,ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ONLINE,ασφαλειεσ αυτοκινητου auto marin,ασφάλειες αυτοκινήτων direct.




, , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκιμάσατε μια υπηρεσία; Αφήστε ένα σχόλιο και μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους υπόλοιπους επισκέπτες!