500 ευρώ και αφαίρεση άδειας, αν έχετε ανασφάλιστο αυτοκίνητο

 Δεν είναι μόνο η κοινή λογική. Δεν είναι μόνο η ηθική τάξη. Είναι και ο πολύ αυστηρός νόμος: Αν σκεφτόσασταν να αφήσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς ασφάλιση, για να μειώσετε κάπως το κόστος λειτουργίας του, αλλάξτε μυαλά άμεσα!

Το να οδηγεί κανείς ένα ανασφάλιστο όχημα είναι έγκλημα από κάθε άποψη. Η εμπλοκή σε κάποιο ατύχημα –ή ακόμη χειρότερα δυστύχημα- σημαίνει αυτόματα βαρύτατες ποινές. Αν δεν έχετε τα σχετικά λίγα χρήματα που χρειάζονται για να πληρώσετε μια ασφάλεια, σίγουρα δεν έχετε τα ποσά που θα χρειαστείτε για να αποζημιώσετε όποιον βλάψετε. Οπότε, ξανασκεφτείτε το. Έτσι κι αλλιώς, οι τιμές στις ασφαλίσεις Ι.Χ. έχουν πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μοιάζει σαν ένα πρόσθετο βάρος στην εποχή της κρίσης η ασφάλιση του αυτοκινήτου, αλλά πρέπει να το πάρετε απόφαση: Δεν νοείται να οδηγεί κανείς ανασφάλιστο όχημα.
 

Τι λέει ο νόμος
Στο Άρθρο 27, τονίζεται ότι η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται «από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου». Κοινώς, δεν παίζει ρόλο αν χρησιμοποιείτε ή όχι το αυτοκίνητό σας. Πολύς κόσμος, ειδικά στην επαρχία, όπου χρησιμοποιεί καθημερινά για τις δουλειές του το αγροτικό, έχει και ένα Ι.Χ. που το αφήνει ανασφάλιστο και το παίρνει μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Αν όμως συμβεί κάτι σ’ εκείνη τη μία φορά που θα το χρησιμοποιήσει, δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένα επιχείρημα περί «μη χρήσης» του στο δικαστήριο. Είναι προτιμότερο να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, αν δεν το χρησιμοποιείτε, να το χαρίσετε ακόμη, παρά να το αφήνετε ανασφάλιστο.  


Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς  ασφαλιστική κάλυψη, από 14 Απριλίου 2013 θα επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις:
- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες. Σε περίπτωση ατυχήματος, επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και αν υπάρχει υποτροπή, για τρία χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας όταν περάσουν οι περίοδοι αυτές, απαιτείται η προσκόμιση του σήματος ασφάλισης.
- Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Με λίγα λόγια, ως τις 15 Απριλίου έχετε ακόμη μια ευκαιρία να διορθώσετε το λάθος σας να αφήνετε τόσο καιρό το όχημά σας ανασφάλιστο. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, ο κλοιός θα στενέψει πολύ αφου τα ανασφάλιστα οχήματα θα εντοπίζοντε ηλεκτρονικά.


 
Οι χρήστες που βρήκαν το άρθρο, έψαχναν για:
ασφαλειες online,διαφημιση για ασφαλειες,asfaleies online,oto marin,auto marin ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,asfaliwn ygeias,μεταβίβαση αυτοκινήτου στην automarine,ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ONLINE,ασφαλειεσ αυτοκινητου auto marin,ασφάλειες αυτοκινήτων direct.




, , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκιμάσατε μια υπηρεσία; Αφήστε ένα σχόλιο και μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους υπόλοιπους επισκέπτες!